Ingen sex etter skilsmissen

67 prosent av skilte, danske kvinner har ikke hatt sex ett år etter skilsmissen.

Singel kvinne på utkikk - Foto - Scanpix
Kultur

Hvis du tror at kvinner som blir skilt kaster seg ut i et ellevillt sexliv, så tar du feil. Det viser en ny undersøkelse som datingportalen C-date har foretatt, ifølge alive.dk. I undersøkelsen viser det seg nemlig at hele 67 prosent ikke har hatt sex ett år etter sin skilsmisse.Dette kommer ikke overraskende på den danske sexologen Jakob Olrik som har mer enn 1000 intervjuer med danske kvinner bak seg.- Det er jo stadig mange kvinner som føler seg tynget av å være single, som selv bare skulle tatt ansvar for sine egen lyst, sier han.Olrik forklarer også at det ikke er noe som er mer riktig eller galt enn noe annet, men når vi i perioder av livet - for eksempel etter en skilsmisse - ikke er klare til å binde oss til en ny partner.- Det er også det at kvinnenes seksualitet ofte utvikler seg litt annerledes enn mennnenes. For mens mennene i en tidlig alder utforsker og prøver ut grenser, er det mange kvinner som først opplever den seksuelle oppvåkningen i en sen alder, det vil si i 30, 40 års alderen. Før har de kanskje ikke fått den største nytelsen ut av det. Det har vært OK, men det har ikke vært noe som har overveldet dem. Men så, plutselig, blir de vekket, og så blomstrer det en seksualitet frem hos dem, der de eksperimenterer og utprøver forskjellige sider av seg selv og deres seksualitet, forteller Olrik.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur