Likestilling på frammarsj - unntatt i Midtøsten

Mens Norge er blant de beste land å leve i for kvinner, blir forholdene stadig vanskeligere for kvinner i Midtøsten og Nord-Afrika, ifølge World Economic Forum (WEF).

Mens kvinner har fått bedre likestillingskår ellers i verden, opplever kvinner i Midtøsten og Nord-Afrika det motsatte. Foto: Reuters / NTB scanpix

Norge ligger på tredjeplass på WEFs årlige liste over land der likestillingen har kommet lengst, rett bak Island og Finland. Listen står å lese i rapporten Global Gender Gap, som WEF la fram fredag.Listen lages ut fra faktorer som politisk deltakelse, økonomiske muligheter og rettighet på områder som utdanning og helseomsorg, ifølge BBC.Ifølge rapporten har likestillingen gått framover i alle land med unntak av landene i Midtøsten og Nord-Afrika. Der har den arabiske våren forverret kvinners kår. Jemen ligger på bunn på listen, for femte år på rad.- Dette er en kritisk periode for kvinners stilling denne regionen. Hvis kvinner utelukkes fra å delta når nye samfunn utformes, vil det få langvarige, negative følger for deres rettigheter, sier Torild Skogsholm, generalsekretær i CARE. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK