Næringslivstopp erstatter Røine i NTF

Norsk Toppfotball gikk for en rutinert næringslivsleder ved valget av Leif Øverland (55) som administrerende direktør.

Leif Øverland (th) overtar som administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det er et valg norsk fotball får nyte godt av, tror NTFs styreleder Bjarne Berntsen.- Vi gikk for ham i kraft av hans spennende CV og egenskaper. Vi så etter en god relasjonsbygger med dokumenterte resultater som leder. I tillegg synes kombinasjonen av bakgrunn fra forretningsliv og samfunn var spennende, sier Berntsen til NTB.Øverland ble presentert som Niels Røines erstatter fredag. Han tiltrer som NTF-direktør senest 1. mai neste år. Han ble fristet av å jobbe med en idrett som har slitt litt med både omdømme og økonomi de senere årene.- Næringslivsbakgrunnen min gjør at jeg tror jeg kan bidra til å profesjonalisere fotballen. Det trigget meg litt at fotballen er i en bølgedal. Jeg har vært med og satt sammen team som har kommet seg ut av bølgedaler før. Det har ikke alltid gått bra, men mange ganger har det gått bra, sier Øverland til NTB.Fellesskap55-åringen er ivrig HamKam-supporter og har fulgt norsk fotball tett i mange år. «Som fotballsupportere flest, vet jeg jo det meste om fotballen», fleipet han på fredagens pressekonferanse.- Hva kan du bidra med?- Vi må se på mulighetene og skape et fellesskap i fotballfamilien knyttet til hvor vi står. Hvis det er noen som tror at det står veldig bra til nå, så har vi en utfordring.