Overgrepsdømte sjåfører får kjøre taxi

Problematisk, mener daglig leder i Norgestaxi.

Foto: Scanpix
Kultur

Til tross for at en drosjesjåfør er dømt for seksuell trakassering eller overgrep mot en passasjer, kan han sitte bak rattet når du setter deg inn i en drosje igjen bare noen år senere, skriver NRK.Ifølge politiet mister drosjesjåførene som regel tillatelsen til å kjøre drosje ett eller to år, før de får den tilbake, melder P4.Med andre ord er ikke det å miste drosjeløyve for alltid en del av straffen, og sjåfører som er dømt for seksuelle forbrytelser kan dermed være tilbake bak rattet etter kort tid, med intetanende passasjerer i baksetet.- Dette er svært problematisk, sier daglig leder i Norgestaxi, Roar Refseth, til P4 Nyhetene.Et økende antall tilfeller av seksuell trakassering blant drosjesjåfører rettet mot passasjerer er rapportert inn til drosjeselskaper.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur