Malala får likestillingspris i Mexico

Mexico vil i år gi sin internasjonale pris for likestilling til Malala Yousafzai, den pakistanske skolejenta som ble skutt av Taliban.

Image made available by her press office of Malala Yousafzai, the Pakistani schoolgirl shot in the head by the Taliban, as she attends her first day of school on Tuesday March 19, 2013 just weeks after being released from hospital. The 15-year-old participated in lessons at the Edgbaston High School for Girls in Birmingham, central England. She survived an assassination attempt by the fundamentalist political group in October last year and underwent hours of surgery in the UK to try and repair the damage caused by a bullet which grazed her brain. (AP Photo/ Malala Press Office) Malala Press Office
Kultur

Prisen er ment som en anerkjennelse av Malalas arbeid for beskyttelse av menneskerettighetene generelt og hennes kamp for rett til utdanning spesielt, skriver Mexicos nasjonale råd mot diskriminering i sin begrunnelse for tildelingen.Prisseremonien vil finne sted på nyåret.Malala Yousafzai har vunnet flere store priser det siste året. Den 16 år gamle jenta ble i fjor alvorlig såret da hun ble skutt i hodet av Taliban for å ha kjempet for lik rett til utdanning for jenter og gutter. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur