15 norske maktkvinner: Dette vil vi ha til jul

De har alt: Karriere, store utfordringer og en fet lønnskonto. Hva er en bra julegave for dem?

Julie Bordtkorb - Foto - Scanpix
Kultur

Finansavisen har spurt en rekke karrierekvinner som har klatret til topps, hva de ønsker seg til jul.Er det spa-behandling, kjøkkenmaskin, snille barn eller diamanter?Her er svaret damene ga:Julie Margrethe Brodtkorb - statssekretær (H)- Opplevelser kan man aldri få nok av. Nasjonaltheatret, kino og konserter er det alltid hyggelig å dele med gode venner og venninner. Ofte trenger jeg at noen inviterer meg for å prioritere det, og hver gang tenker jeg etterpå at "dette må jeg gjøre oftere".Trine Skei Grande - Venstre-leder- Jeg ønsker meg bøker, noen glass jeg samler på og gavekort på sjauing og bæring etc.Anita Krohn Traaseth - Adm.dir. HP-Norge- Jeg er veldig glad i julen, og alternativ jul uten gaver er ikke noe for meg!Krohn Traaseth mener julegave til og fra sin kjære skal gi godfølelsen - på den andres premisser.- Den bør være personlig, og det er ekstra hyggelig når man ser at det ligger litt planlegging og omtanke bak. Selv setter jeg mest pris på opplevelser.Kristin Krohn Devold - Adm.dir. NHO ReiselivDette er Krohn Devolds topp tre favoritter: Et helgeopphold på Rica Nidelven, hotellet som hvert år kåres til Norges beste hotellfrokost.- Dette kan kombineres med kulturarrangementer og et besøk i Nidarosdomen.Friskusen ønsker seg også en kjæresteferie på Juvet Landskapshotell, et hotell som til stadighet vinner internasjonale kåringer.- Jeg ønsker meg også en toppturweekend med Classic Norway-hoteller som Ona Fyr og Håholmen Gjestehus, sier hun.Hilde Midthjell - hovedeier Dale of NorwayMed en formue på 800 millioner kroner etter å ha solgt sin gründerbedrift Dermanor, har hovedeieren i Dale of Norway penger nok til å kjøpe seg alt hun trenger.- Jeg ønsker meg bare fri og avslapping, sier den travle kvinnen fra Vettre i Asker, som skal feire jul på Basecamp Masai Mara i Kenya.- Derfor blir det ikke noe juletre og ingen gaver under treet.Linda Bernander Silseth - Adm.dir. Flytoget- Gaver som gis med kjærlighet og omtanke er fantastisk å få oppleve. I år drømmer jeg om at nissefar tryller frem billetter til Henry V av Shakespeare med Jude Law i hovedrollen. Da blir det drømmehelg med familien i London, sier Bernander Silseth.Camilla Sem - advokat og megler Sem og Johnsen Eiendomsmegling- Et smykke er det alltid hyggelig å få. Egentlig alt av harde, små pakker, sier Sem og legger til at det også står en tur til Paris med sin mann høyt opp på julens ønskeliste.Frederike Næss- Adm.dir Grand Hotel- Motorvarmeren Defa WarmUp med fjernkontroll! sier Næss, og forklarer at julegaveønsket sitt med ønske om komfort.- Men den må helt klart komme ferdig installert, legger hun til.Ellers står en to-timers spabehandling med full pakke på ønskelisten. Gjerne i Oslo, slik at det ikke går med mye tid til å reise.Cecilie Thunem-Saanum - Kurs- og foredragsholder om kommunikasjon og tidsbruk i Cecilie TS.- Åhhh...Jeg ønsker meg mental spa til jul, sier hun og forklarer at hun mener alt fra hudpleie og massasje til annen deilig egentid.- En god te eller olivenolje gir også kvalitetstid. Det samme gjør konsertbilletter. Det handler ikke om pris. Det viktigste er at det ligger omtanke og kjærlighet bak gaven.Monika Goli Dypeng - Eier og daglig leder i Hermes Headhunting- Jeg må gi noen hint om hva jeg ønsker meg til jul. I år står en fuskepelsjakke høyt opp på ønskelisten, men et tips til menn er å gå bort kule skjerf eller hansker, for da kan de nesten ikke trå feil, sier Dypeng. Også hun kunne tenke seg massasje og annen luksus i hverdagen.Bettina Banoun - partner i WiersholmLederen av Advokatforeningens skatteutvalg med doktorgrad i hvordan man kan omgå skattereglene, ønsker seg alltid snø til jul.- Og under juletreet har jeg ett ønske: Å bli overrasket!Toril Nag - konserndirektør Lyse Tele- Jeg er genuint glad i ting, men innser at jeg muligens har grunnutrustningen allerede. Derfor ønsker jeg meg opplevelser. Skikjøring i Alpene, seiling i Kroatia, en varm lunsj for to med hvit duk på Haukelitoppen eller et praktisk kurs i sablering av champagne.Elisabeth Aase - gründer og styreleder i Aase ByggadministrasjonElisabeth er en ivrig kajakkpadler med litt for dårlige hansker.- Derfor ønsker jeg meg varme neoprenhansker eller votter. Og som alle andre kvinner blir jeg også glad for smykker og bøker.Mari Hektoen - motedirektør i Søylen EiendomHøyt opp på ønskelisten er skiutstyr og luksuriøst tilbehør fra Bottega Vaneta.- Tidløse acessoirer kan aldri bli feil. En opplevelse er også alltid veldig hyggelig. En reise, en konsert eller for meg akkurat nå: En tur i operaen.Thina Saltvedt - oljeanalytiker i Nordea Markets- Smykker og spa-behandlinger slår alltid godt an. En god bok også, som for eksempel Allahs tårer av Rikard Spets, Per Pettersons Jeg nekter og Jojo Moyes Et helt halvt år. Parfymen Noir fra Chanel eller Body fra Burberry står også på ønskelisten sammen med et par stilettoes fra Jimmy Choo.Anne Dubrau - Epleslanggründer - Jeg ønsker meg gaver som folk har brukt tid på. Ting de har laget selv, som for eksempel mat eller eget syltetøy. Det handler ikke om pengeverdi, men om hjertevarme. Aller øverst på ønskelisten min står det tid med familie og venner.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur