Alvorlig bekymret over blåblå likestilling

Arbeidstakernes organisasjoner mener likestillingen går i reversj med den nye regjeringen.

Gerd Kristiansen. Foto: Steinar Schjetne / NTB scanpix.
Kultur

Arbeidstakernes organisasjoner er alvorlig bekymret over den blåblå regjeringens likestillingspolitikk, skriver Dagbladet. LO, YS, Unio og Akadmikerne krever nå et møte med arbeidsministeren og likestillingsministeren.I går ble statsminister Erna Solberg og flere av hennes statsråder grillet om likestilling i Stortingets spørretime. Nå skriver hovedsammenslutningene for arbeidstakere i privat sektor brev til arbeidsminister Robert Eriksson og likestillingsminister Solveig Horne.- Vi deler bekymringen til opposisjonen i Stortinget. Statsbudsjettet fra den blåblå regjeringen innebærer et tilbakeslag for likestillingen. Det var enighet mellom partene i arbeidslivet og den forrige regjeringen om hvordan vi skulle jobbe videre for å fremme likestilling på arbeidsplassene. Midler til dette er fjernet av den nye regjeringen. Vi roper nå et varsku, sier LO-leder Gerd Kristiansen til avisen.Hun mener det ikke er tvil om at økt kontantstøtte, dyrere barnehager, kutt i pappaperm og kutt i andre likestillingstiltak i sum vil svekke kvinners yrkesdeltagelse.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk