Barn kan også være B-mennesker

Vansker med å sovne kan henge sammen med at barna legges for tidlig, viser ny studie.

Baby med smokk - Foto - Scanpix
Kultur

Mange barn har problemer med å sovne når de legges om kvelden, skriver Dagbladet. I en ny studie fra University of Colorado Boulder har forskere sett nærmere på hvorfor. De har først og fremst sett på sammenhengen mellom barns biologiske klokke og evnen til å sovne når de legges om kvelden.Resultatene viste at for smårollinger som hadde et melatoninnivå som steg seinere på kelden enn vanlig, tok det lengre tid å sovne enn for de andre barna. Det gjennomsnittlige startpunktet for økningen i melatonin var klokka 19.40.- Dette er den første studien som viser at når leggetida som bestemmes av foreldrene og økningen i barnets melatningprodukskjon ikke stemmer overens, øker det risikoen for vanskeligheter med å slå seg til ro og sovne om kvelden, sier Monique LeBourgeois, en av forskerne bak studien, i en pressemelding.Flere av barna som ble sendt til seng før melatoninnivået deres begynte å øke, brukte 40 til 60 minutter på å sovne.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur