Livet er mer meningsfullt i fattige land

En stor, ny studie viser at mennesker i fattige land opplever livet som mer meningsfullt enn i rike.

25-10-12. Syriske jenter på flukt lager lunsj i flyktningeleiren Al Zaatri i Mafraq - Foto - Reuters
Kultur

I en holdningsundersøkelse der 140 000 mennesker i 132 land deltok, viste det seg at mennesker i rike land var mer tilfredsstilte med livet. De hadde høyere utdannelse og mer individualistiske holdninger, men de hadde også vanskelig for å se livet som meningsfullt. Dett skriver Forskning og framsteg.I de fattige landene var mennesker mindre tilfredsstilt med livet, men så enda mer mening i det. De var også mer religiøse.- Religion tilbyr muligheten å gi det daglige livet en større sammenheng, sier Shigehiro Oishi, psykolog ved University of Illinois.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur