Norsk sexolog: - 50 har blitt det nye 30

Stadig flere kvinner finner seg yngre menn, mener samlivseksperter.

50-åring - Foto - Scanpix
Kultur

Samlivsekspert Peder Kjøs, tror ifølge VG at aldersforskjellene mellom partnerne er mye mer utvisket i dag enn den var tidligere.- Samfunnet har endret seg mye de siste tiårene. Før ville kvinner gjerne ha en eldre mann med en god jobb og god inntekt. I dag skaffer kvinner seg en karriere selv, og er derfor ikke like opptatt av mannens alder og status, sier Kjøs til avisen.Sexolog Eva Mohn tror det er mange grunner til at kvinner velger yngre partnere og omvendt.- Kvinner holder seg i dag i mye bedre form enn tidligere, og 50 har blitt det nye 30. I tillegg er kvinner generelt mer lekne enn menn, og kan derfor føle det er lettere å finne tonen med noen som er yngre, mener hun.Det eneste som kan bli en utfordring i et forhold med en veldig aldersskjevhet er ifølge Kjøs helsesituasjonen og den intime kontakten.- Aldersforskjellen kan nok oppleves større når de kommer opp i en viss alder, når kroppen begynner å eldes. Mange menn begynner også å slite seksuelt når de bikker 50 år - noe som også gjelder for kvinner.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur