Ny forsvarsminister kan bli Merkels arvtager

Ursula von der Leyen står først i køen av mulige etterfølgere til Angela Merkel.

17.01.2013 Ursula von der Leyen og Angela Merkel - Foto - Reuters
Kultur

Tirsdag tiltrer Ursula von der Leyen som Tysklands første kvinnelige forsvarsminister. Nå nevner stadig flere henne som en arvtager når forbundskansler Angela Merkel en dag velger å gi seg, skriver Aftenposten.Stillingen som forsvarsminister er regnet som en av de viktigste i Tyskland, mener avisen.- Ursula von der Leyen blir forsvarsminister. Innen hennes eget konservative parti kan hun dermed innta rollen som kronprinsesse, skriver det anerkjente magasinet Der Spiegel ifølge Aftenposten.Merkel har selv tidligere antydet at hun vil gi seg når hennes tredje periode er slutt i 2017.Ursula von der Leyen utdannet lege og kommer fra en velstående familie. Hun har hele syv barn.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk