Oslo-OL vil trolig koste det offentlige 21,7 milliarder

Ekspertene som har vurdert Oslo OL-søknad for 2022, godkjenner planene Oslo har lagt og regner med at lekene kommer til å koste det offentlige 21,7 milliarder kroner.

Therese Johaug. Foto: Scanpix
Kultur

«Rapporten fastslår at det ikke er funnet vesentlige svakheter i søknaden», skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.Rapporten som ble lagt overlever til kulturminister Thorhild Widvey (H) fredag, er et viktig skritt i retning å realisere drømmen om olympiske leker i hovedstaden om litt over åtte år.Oslo kommune og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har søkt om 33,7 milliarder kroner i statlig garanti for OL og Paralympics i 2022. Kvalitetssikrerne har kommet fram til at det offentlige må bidra med 21,7 milliarder kroner i tilskudd etter at inntekter og finansiering fra private er trukket fra.Det er Det Norske Veritas, ÅF Advansia og Samfunns- og Næringslivsforskning som har foretatt kvalitetssikringen på oppdrag fra regjeringen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv