Petter Northug klar for Tour de Ski

Det var få overraskelser da skiforbundet presenterte laget som skal gå Tour de Ski i romjula.

Petter Northug jr. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kultur

Petter Northug har hatt en tøff sesongstart etter å ha slitt med sykdom i oppkjøringen, og er ikke det største mannlige norske håpet før touren starter 28. desember.I år er det Martin Johnsrud Sundby som er det heteste norske navnet.For Northug er touren i første rekke en oppkjøring til OL i Sotsji.Resten av det norske herrelaget består av Pål Golberg (Gol), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdal), Sjur Røthe (Voss), Chris Jespersen (Byåsen), Tord Asle Gjerdalen (Fossum), Niklas Dyrhaug (Tydal) og Didrik Tønseth (Byåsen).På kvinnelaget dreier det meste seg om Marit Bjørgen og Therese Johaug.Begge to har blitt nummer to i touren to ganger. Justyna Kowalczyk har vunnet fire ganger på rad.Resten av kvinnelaget består av Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Heidi Weng (BUL), Vibeke Skofterud (Slitu) og Kristin Størmer Steira (Forsøk).Ingen norsk løper har noensinne vunnet Tour de Ski. (©NTB)

Nyheter
Kultur