Sjefens julegave kan bli skattesmell

Arbeidsgivere kan gi gaver opp til en verdi av tusen kroner før det utløser skatteplikt for de ansatte.

Foto: Scanpix
Kultur

Mange arbeidsgivere gir sine ansatte julegaver. Det mange kanskje ikke vet, er at slike gaver i utgangspunktet er skattepliktige for de ansatte, skriver Dine Penger .Utgjør gavens verdi mer enn tusen kroner, skal det overskytende skattlegges. Er julegaven fra sjefen en konvolutt med kontanter, skal hele beløpet skattlegges.- Gaver over beløpsgrensen skal innrapporteres på lønns- og trekkoppgaven, og arbeidstakeren må føre det opp i sin selvangivelse, sier Atle Melø ved Deloitte Advokatfirma AS.Hvor stor er risikoen for å få skattesmell hvis man ikke fører dette opp? spør Dine Penge.- Jeg ville ikke ha spekulert omkring oppdagelsesrisiko. Så fremt ytelsen er skattepliktig, skal den innberettes. Unnlatelse av det kan sanksjoneres med tilleggsskatt (straffeskatt) om det blir oppdaget, sier Melø.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Personlig økonomi