Skal ha mottatt 6 mill. i "diktatorpenger"

Human Rights Foundation går ut mot pop-artist Mariah Carey, som forrige uke holdt et show for Angolas president.

Mariah Carey. (AP Photo/Thibault Camus)
Kultur

Mariah Carey gjennomførte i forrige uke en veldedighetskonsert for Angolas Røde Kors-organisasjon. Men til tross for at stjernen dro inn rundt 400 000 kroner, får hun nå hard kritikk av menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Foundation, skriver Di.se.Årsaken er at artisten også holdt en konsert for landets eneveldige president José Eduardo dos Santos. Carey anklages for å ha tatt i mot diktatorpenger, hun skal ha fått rundt 6 millioner kroner fra regimet, hevder Di.se.Menneskerettighetsorganisasjonen kaller Angola for en hensynsløs politistat, og sier at Carey har deltatt i et "sørgelig spetakkel".Saken er ekstra problematisk for Carey, som tidligere har holdt konsert for Gaddafi, den tidligere libyske diktatoren, på en nyttårsfest i 2008. Også da fikk artisten mye kritikk.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk