Solberg grillet om likestilling

I flere departementer finnes det ingen kvinner i den politiske ledelsen. Et klart tilbakeskritt når det gjelder likestilling, mener Rigmor Aasrud (Ap).

Erna Solberg - Foto: Scanpix
Kultur

I Stortingets spørretime onsdag stilte hun spørsmål til Erna Solberg om ikke statsministeren er bekymret over signaleffekten.- Bare 17 av de 60 i staben til de ulike departementene er kvinner. Er ikke dette et tilbakeskritt, spurte Aasrud.Erna Solberg repliserte raskt at Norge aldri tidligere har hatt en så kvinnedominert regjering.- Halvparten av ministrene er kvinner, blant dem statsministeren og finansministeren. Denne signaleffekten er noe man burde glede seg over, sa hun, men innrømmet samtidig at hun ikke har greid å få til det samme når det gjelder statssekretærer og rådgivere.- En annen likestillingspolitikk- Men Norge fortjener å få de dyktigste inn i den politiske ledelsen, uavhengig av kjønn, sa Solberg, som påpeker at den blåblå regjeringen har en annen likestillingspolitikk enn den forrige regjeringen.- Kvinner skal ha like muligheter, men vi er litt mindre opptatt av å detaljregulere folks privatliv enn den forrige regjeringen var.Kvinner som velger å benytte seg av statlige tilbud som kontantstøtte, må samtidig innse at de kan tape økonomisk på det i det lange løp, mener statsministeren.Tradisjonelle mannsyrker - Det offentlige kan ikke alltid kompensere for de valgene folk selv gjør, for eksempel ikke å være yrkesaktiv hele livet, slår hun fast.Solberg vil heller satse på å stimulere jenter til å gå inn i tradisjonelle mannsyrker.- Vi har et av verdens mest kjønnsdelte arbeidsmarkeder. Der bør vi begynne likestillingspolitikken, sier statsministeren. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk