Scarlett i krangel om Israel og brus

Etter store uenigheter bryter skuespiller Scarlett Johansson samarbeidet med Oxfam.

Scarlett Johansson - Foto - Ap
Kultur

Den prisvinnende skuespillerinnen Scarlett Johansson har brudt samarbeidet med den veldedige organisasjonen Oxfam på grunn av sin nye avtale med Israelske SodaStream, melder The Verge.Johansson har vært ambassadør for Oxfam i over åtte år, men skylder nå på en "grunnleggende uenighet" som årsaken til at hun forlater organisasjonen.Skuespilleren har mottatt kritikk for å fronte SodaStream, fordi selskapet produserer noen av produktene sine på okkuperte Vestbredden.I en pressemelding opplyser Scarlett at hun avslutter sin ambassadørrolle for Oxfam fordi hun er uenig i deres syn på boikott og sanksjoner. Hun har også uttalt nylig at hun er en tilhenger av økonomisk samarbeid og interaksjon mellom Israel og Palestina. Hun mener at SodaStream bygger en bro for fred mellom Israel og Palestina ved på samme tid å ansatte 500 palestinere, 800 jødiske og arabiske beboere fra Israel.De siste dagene har saken blitt en "snakkis" på nettet, men det er fremdeles uklart om det er Oxfam eller Johansson som først valgte å avslutte samarbeidet.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Næringsliv