FrP-politiker: Slutt å gjøre kvinner til ofre

Det er ikke bare kvinner som er utsatt for ord de ikke liker, mener FrPs Aina Stenersen.

Aina Stenersen - Foto - Scanpix

Den siste uken har det vært en pågående debatt i avisene om problematikken rundt kroppsidealer, og om hvorvidt vokabularet for kvinnelige kroppsdeler, eksempelvis "grevinneheng", "flaggermus" og "sidepupp", skaper kvinneforakt.Journalist og forfatter Marta Breen tok først opp problematikken i Dagsavisen. «Jeg vil påstå at kampen mot skjønnhetsindustrien er det slaget der 70-åras kvinnebevegelse tapte med størst margin», skrev Breen.FrPs Aina Stenersen tar i dag til motmæle mot det hun mener er et eksempel på "sytete feminisme".- Breen tar ikke med noen av ordene som kan rettes mot menn, som for eksempel ølvom, bilringer, mannepupper, rørleggersprekk, bilringer, vaskeball, måne/tynn i hyssingen og så videre. Ingen menn skriker om dette, påpeker Stenersen.FrP-politikeren mener det er feil at skjønnhetsindustrien er den slemme ulven, og presser på kvinner produkter.- Sosialistene har ofte en idé om at alle skal være like, og det virker som om den tankegangen har sneket seg inn på dette området også.Stenersen tror slett ikke alle norske kvinner føler at de må være perfekte.- Breen må slutte å gjøre kvinner til ofre, det er helt naturlig å ha ulike kroppsfasonger. Jeg tror ikke den meninge mannen i gata vet hva "strekkmerker" er engang! Dette bidrar bare til å svekke omdømme til feminismen, og fremstår som sytete.Hva med de som hevder at de opplever et utseendepress?- For å styrke sin selvfølelse må man starte med seg selv, modeller i blader og magasiner vil aldri forsvinne. Jeg sitter for eksempel ikke hjemme og tenker at den store drømmen er å se ut som en supermodell.Stenersen mener markedet uansett er den beste på å imøtegå med trender.- Nå er jo pluss size modeller i vinden som aldri før! Den trenden er det ingen som har regulert frem, den har kommet fordi kvinner har ønsket en motvekt.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK