Hegnar: Regjeringen burde gi blaffen i KrF

Trygve Hegnar mener regjeringen bør droppe reservasjonsretten og innføre en mer liberal abortpolitikk.

Trygve Hegnar - Foto - Scanpix

I siste utgave av magasinet Kapital, tar ansvarlig redaktør Trygve Hegnar nok en gang til orde mot den omdisktuerte reservasjonsretten til fastleger.- Vi synes hele debatten er tullete og kvinnefiendtlig. Enhver fastlege på kommunal lønn bør ha en plikt til å ta imot abortsøkende, og hjelpe videre, skriver han på lederplass.Les også: - Et angrep på kvinners soleklare rett Mange skryter av at Norge har en liberal abortpolitikk. Det sier Hegnar seg uenig i.- Ikke bør det være en nemnd etter 12 uker, og ikke bør det være absolutt forbud etter 22 uker. Kvinnen må bestemme selv, skriver han.Norges forbud og restrektive politikk fører til at kvinner som har råd og penger til reise og inngrep i utlandet, har en frihet som andre kvinner kanskje ikke har, påpeker redaktøren.- Regjeringen burde gi blaffen i KrF og innføre en liberal og kvinnevennlig abortpolitikk, konkluderer han.Les hele lederinnlegget i den siste utgaven av magasinetKapital .FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK