IBM-sjef dropper bonus som straff

I fjor tjente Ginni Rometty over 16 milioner dollar. I år blir det mindre, ettersom hun har bestemt seg for å avstå fra bonus som straff for at omsetningen sank - igjen.

Ginni Rometty - Foto - Wikipedia Commons

USAs IT-sektor har flere kvinner på topp. Ginni Rometty i IBM, er en av dem. Dessverre går det langt fra strålende for IBM om dagen. Selskapet befinner seg i en omstillingsprosess, og må så mange andre store bedrifter, tilpasse seg en mer digital hverdag, skriver Svd.se.Å legge frem kvartalsrapporter har ikke vært moro for Rometty den siste tiden. Senest i januar viste tallene at omsetningen i løpet av det fjerde kvartalet hadde sunket - og det var syvende gang på rad med samme negative trend.Rometty og toppledelsen ble i den forbindelse enig om å ikke ta ut noen bonus.Hvorvidt andre sjefer vil følge i Romettys spor er uklart, men det kan naturligvis skape forventninger til det.På ulike forum på nettet finnes det spådommer om at Rometty kommer til å mislykkes i sin sjefsjobb, fordi hun og øvrige IBM-topper mangler visjoner. Men nylig delte hun sitt motto: "Restless reinvention", og satser nå på nettsky-tjenester, mobile tjenester og sosiale nettverk.Rometty var den første kvinnelige konsernsjefen i IBMs over 100 år lange historie. Bedriften er kåret til en av de ti beste arbeidsplassene for kvinnerå jobbe.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK