Klar for Valentinedagen: Dette betyr rosefargene

Visste du at rød, rosa og gule roser har forskjellig betydning? Også antallet har noe å si.

Roser - Foto - Scanpix
Kultur

Roser blir av mange kalt for kjærlighetens blomst, og det er vel knapt noen andre blomster som vekker mer følelser enn roser.I morgen er det Valentinedagen, og mange vil få eller gi roser til sin kjære. Men hva betyr egentlig fargen og antallet på rosene du gir?Mester Grønn, som er Norges største importør av Fairtrade-merkede roser, har oversikt.Hva betyr fargene?- Rødt er kjærlighetens farge, og sier "Jeg elsker deg". Rødt kan også stå for respekt og mot.- Burgunderfargede roser står for skjønnhet og ynde.- Rosa roser uttrykker eleganse og sjarm. For å vise takknemmelighet, beundring eller sympati.- Korall- eller oransjefargede roser gir uttrykk for entusiasme eller lidenskap.- Gule roser forbindes vanligvis med lykke og glede, men kan også si "bryr du deg?".- De hvite rosene kan ha mange ulike betydninger fra respekt og ydmykhet til uskyld og renhet.Hva betyr antall røde roser? 1 rød rose: Jeg begjærer deg3 røde roser: Jeg elsker deg7 røde roser: Jeg er din for evig12 røde roser: Det sterkeste uttrykk for evig kjærlighet1 rød rose pluss to knopper: Dette må holdes hemmeligAlle Fairtrade-rosene til Mester Grønn kommer fra sertifiserte leverandører i Øst-Afrika, også kjent som «Europas rosehage». Dette betyr at rosene tilfredsstiller kravene til trygge arbeidsforhold og miljøvennlig produksjon.- Å kjøpe Fairtrade-merkede roser er en enkel ting som både signaliserer kjærlighet overfor personer vi er glade i og nestekjærlighet overfor mennesker som trenger vår hjelp, skriver Mester Grønn i en pressemelding.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur