- Mødre må være varsomme når de står foran speilet

Dagrun Eriksen mener mødre må være forsiktige med hva de sier om kroppen sin foran døtrene sine.

Dagrun Eriksen. Foto: Scanpix

"Muffinmage", "grevinneheng" og "ridebukselår". Vokabularet for kvinnelige kroppsdeler skaper kvinneforakt, mener flere politikere og samfunnsdebattanter VG har snakket med.Journalist og forfatter Marta Breen er en av dem. I en spalte i Dagsavisen skrev hun om problematikken rundt kroppsidealer sist fredag.- Det er klart at mange blir påvirket av å få slike ubehagelige nyord kastet etter kroppene sine. Spesielt unge jenter finner stadig nye områder på kroppen de har komplekser for. Og da er skjønnhetsindustrien på pletten for å selge deg produkter eller inngrep som kan rette opp "problemet", sier Breen.Dagrun Eriksen, fungerende partileder for KrF, er redd kvinner selv setter merkelappene.- Mødre må være varsomme når de står foran speilet og gransker utseendet sitt med små døtre ved siden av, sier hun.Jenny Klinge sier til VG at hun fryktet grevinneheng allerede som barn.- I tenårene holdt vi opp underarmene våre, og ble enige om at vi virkelig måtte holde oss i form for ikke å få grevinneheng, sier hun.FØLG HEGNARKIVNNER PÅ FACEBOOK