Norske foreldre drar på fylletur til syden - med barna

De norske sjømannskirkene i syden får stadig mer å gjøre.

Foreldre som drikker - Foto - Scanpix

Foreldre på fylletur med barna, tyverier, rusmisbruk og manglende reiseforsikring. Bare i fjor hjalp Sjømannskirken til 1767 ganger på Pattaya, Gran Canaria, Alanya, Torrevieja, Hamburg og Albir. Det melder Dagbladet.Ofte er det alkohol- eller rusrelaterte problemer.- Når en norsk kvinne eller mann med en vellykket, viktig jobb flytter ned eller ferierer her, reiser de fra sine lokale normer, og tillater seg ting som de kanskje ikke ville gjort hjemme, sier diakon Peder Nedrelid til Dagbladet. Han jobber i Sjømannskirken på Gran Canaria, hvor økningen er størst.- Det er for eksempel mange som må ha hjelp til å komme seg hjem. Mennesker som er for rusa til å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen. Situasjoner som har oppstått i rus eller mennesker som har blitt ranet, sier han.Kari Randen, som er daglig leder i alkoholvettorganisasjonen Av og til, hører stadig historier om barn som blir utsatt for omsorgssvikt i forbindelse med ferieturer.- Du kan jo bare forestille deg å være barn på et sted du ikke er kjent, og så at foreldrene dine eller de som skal passe på deg, oppfører seg på en måte du ikke kan forstå. De forstår ikke språket, og de voksne oppfører seg rart. Det er svært dramatisk for barna, sier hun.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK