Hele 6114 ganger ble Northug omtalt av norske medier i OL-måneden. Det gir knepen seier for langrennsdronningen Marit Bjørgen, som ble omtalt 6088 ganger, viser tall fra medieovervåkerne i Retriever.Martin Johnsrud Sundby, også han langrennsløper, er treer på listen med 3777 omtaler. Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen var fjerde mest omtalt med 3597. Det holdt så vidt til å slå Therese Johaug (langrenn), som var nevnt 3570 ganger.
Tre grener dominerer
Videre topp 10: 6) Aksel Lund Svindal (alpint) 2846, 7) Emil Hegle Svendsen (skiskyting) 2608, 8) Kjetil Jansrud 2438, 9) Tora Berger (skiskyting) 2354 og 10) Ola Vigen Hattestad (langrenn) 2328. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (langrenn), mistet broren sin samme dag som OLs åpningsseremoni. Hun ble omtalt 2288 ganger.- Det er tydelig at langrenn, skiskyting og alpint dominerer den norske mediedekningen av OL, sier kunde- og analysesjef i Retriever, Kristina Nilsen.Utøvere på ski dominerer fullstendig.- Den mest omtalte utøveren uten ski på beina er Mats Zuccarello Aasen, som er 26. mest omtalt i perioden, påpeker Nilsen.