Presset for sex og penger i India

I filmen "Light Fly, Fly High" fortelles historien om Tuhlasi som valgte et liv som bokser.

Tuhlasi - Foto - Screenshot fra filmweb.no

Som kasteløs kvinne i India forventes det to ting: Du må gifte deg og godta livet nederst på den sosiale rangstigen. Tuhlasi valgte imidlertid en annen vei. Hun ble bokser.Denne uken vises dokumentarfilmen om hennes liv. En historie om en ung jente som rømte hjemmefra da hun var 12 år, for å følge drømmen.- Hvis ikke jeg hadde valgt boksing ville jeg vært gift, fått barn og hatt en lavstatusjobb, sier Tuhlasi på telefon fra India.Filmen viser hvordan direktøren ved boksedistriktet i Chenai utnytter jentene han trener. Kontrovinduene til direktøren er sotet svarte, og innenfor vinduene blir Tuhlasi og de andre kvinnelige bokserne preset for penger og sex. Men Tulasi sa nei.- Jeg vil aldri akseptere å bøye hodet for noen, sier hun.Filmen går på utvalgte kinoer i Drammen, Bergen og Oslo denne uka.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK