Røkke-kone blar opp 3,2 mill. for ny båt

Konen til Kjell Inge Røkke, Anne Grete Eidsvig, satser videre i årets seilsesong med ny båt.

Faksimile: www.judel-vrolijk.com

Den blir sort i skroget og vil ha sorte seil. Anne Grete Eidsvigs(red.anm.: Konen til Kjell Inge Røkke) nye båt på 42 fot er bygd i Kina ved Hakes Marine, konstruert av Judel/Vrolijk og er av typen HH42, skriver bladet Seilas.På Judel/Vrolijks hjemmeside står det at båten har en veiledende pris på 383.500 euro eller rett i underkant av 3,2 millioner kroner.Ifølge Seilas begynte planleggingen av den nye båten og det nye prosjektet allerede dagen etter Færder'n i fjor.Da hadde Anne Grete Eidsvig, seilmaker Christian With og Geir Dahl Andersen fått solid bank i Brenta 42-en "Ren Glede", og kunne bare loggføre en 21. plass, skriver Seilas.I fjor sommer var With i England og prøveseilte den engelske HH42-en "Oystercatcher XXX", og i vinter har han vært i Kina og sett seillagets nye båt bli til.Det er ifølge magasinet With som skal lede Eidsvigs nye seilsatsing.Og med det nye fartsvidunderet skal Røkke-konens seilteam virkelig kunne utfordre de etablerte.- HH 42 skal rett og slett være blant de raskeste i sin størrelse, skriver det engelske bladet Yachts & Yachtings.Går alt etter planen skal Anne Grete Eidsvig kunne stille seg til rors en gang i april, skriver Seilas.Da ankommer båten Norge, og da vil laget ha fokus på at skipper og mannskap skal få flest mulig timer i båten for å gjøre seg kjent.

Foto: Faksimile fra Seilas Nr.1 2014