Russisk leder ser ingenting galt i xenonbruk

- Det er mulig at våre idrettsutøvere har inhalert xenon, men det er ingenting galt med det

Alexander Legkov. Foto: Reuters

Russland har fått mye oppmerksomhet etter anklagene om bruk av xenongass for å bedre idrettsutøvernes utholdenhet.Lederen for Russlands biomedisinske byrå (FMBA) er den første som uttaler seg om inhalering av xexon.- Xenon er ikke ulovlig å bruke. Vi har et fast prinsipp om ikke å bruke ting som er forbudt av Verdens antidopingbyrå (WADA), sier Vladimir Uiba til russiske nyhetsbyråer.Frynsete Russland tok hele 13 OL-gull på hjemmebane i Sotsji. I etterkant har den tyske fjernsynskanalen WDR hevdet at russisk utøvere i flere år har skaffet seg bedre utholdenhet ved å inhalere edelgassen.- Det er mulig at våre idrettsutøvere har inhalert xenon, men det er ingenting galt med det. Vi bruker det som ikke er forbudt, skadelig eller har andre bieffekter, sier Uiba.Sovjetisk og russisk idrett har hatt et noe frynsete rykte når det gjelder dopingmisbruk. Flere store utøvere er blitt avslørt for juks.De siste årene har Russlands antidopingbyrå (RUSADA) jobbet hardt for å rydde opp.