- Jeg fikk en klump i halsen da jeg innså at det skulle kunne bli et alternativ å avlyse Vasaloppet 2014, men i natt følte vi oss betydelig roligere. Med litt hjelp fra værets makter, skal vi fikse dette, sier renndirektør Anders Selling.Det er blitt noe kjøligere etter noen dager med vårvarme.- Jeg vil poengtere at vi ikke har noen mangel på snø. Problemet er at det slår opp vann fra bakken, sier Selling.
Fortsatt kritiskFire norske seirer
Manglende frost i bakken gjør at bekkeløp og myrområder ikke har fryst til. Det gjør det umulig å kjøre løypemaskiner flere steder.De største utfordringene ligger ved starten i Berga by og på myrene ved Evertsberg. Etter planen skal også fredagens Stafettvasan gå som planlagt.- Akkurat nå føler vi oss rimelig trygge, men det er fortsatt kritisk. Vi jobber med dette minutt for minutt, sier Selling.Jørgen Aukland vant fjorårets utgave av det prestisjefylte langdistanserennet. Bare fire ganger har nordmenn vunnet. Ole Ellefsæter var førstemann i 1971. Anders Aukland vant i 2004, mens broren Jørgen Aukland også vant i 2008.Sist Vasaloppet ble avlyst var i 1990.Søndag er det igjen klart for de ni milene fra Sälen til Mora. (©NTB)