- Alle mennesker er født med et stort gudgitt potensiale; gaver, talent og drømmer, sierMerethe Drønnen-Schmidt til HegnarKvinner.Hun er utdannet Cand.Paed. I tillegg har hun en Ph.D. innen Organizational Leadership fra School of Business and Leadership, Regent University, USA.Hun har jobbet åtte år som personalsjef og fem år som pedagogisk-psykologisk rådgiver.  I fjor sommer ga hun ut boken PowerUP.- Uansett omstendighet, må vi bestemme oss for å aldri gi opp håpet. Vi må heller aldri gi fra oss «styringen» i vårt eget liv. Vi er selv den som sitter ved roret i egen skute på livets hav, sier Drønnen-Schmidt.
Snu tankegangenUtfyller hverandre
Rådgiveren tror at den drømmen du bærer inni deg, har kraft til å løfte deg ut av den tankegangen som sier at du aldri vil få oppfylt dine drømmer.- Tenk på det faktum at det ikke finnes et menneske på denne jorda som har samme fingeravtrykk som deg! Nettopp ditt fingeravtrykk er helt unikt! Du er faktisk helt spesiell,- og du skal få lov til å være det! Se rundt deg. Ser du ikke et mangfold av ulike personligheter, gaver og talenter?- Noen av oss ser i makronivå, andre i mikro. Noen foretrekker et breddeperspektiv, andre et dybde. For noen ligger det helt naturlig å se verden og mennesker ut ifra et natur-vitenskapelig eller realistisk syn,- for andre ligger det mer naturlig å vurdere verden ut ifra for eksempel menneskelig samspill og psykologiske prosesser, sier Drønnen-Schmidt.Ifølge rådgiveren er ingen måte å se verden på bedre eller dårligere enn andre.- Samlet sett så utfyller vi hverandre og blir til et hele. Et helt samfunn av individer med forskjellige livsoppgaver og mål og retning.- Du er den som sitter med nøkkelen til ditt liv, og bare du kan bestemme deg for å lete fram «gullet» på innsiden, overvinne hindringer og begynne å bruke dine muligheter. Det er mulig! Men som med alt endringsarbeid, så krever det også en bevisst innsats fra deg.- Uansett hva som har hendt deg i livet, hva som måtte ha preget deg,- er dagen i dag den første i resten av ditt liv. Du bestemmer selv hva du vil gjøre med den, avslutter Drønnen-Schmidt til HegnarKvinner.