En undersøkelse som YouGov har foretatt i Danmark viser at hver sjette danske i aldersgruppen 18-29 år på et tidspunkt har stoppet opp midt under sexakten for å besvare en telefon. Trenden omtaler sexolog Vivi Hollænder for et trist og sørgelig resultat, skriver Avisen.dk.- Det er uten tvil dårlig for parforholdet. Man sender jo et signal om at man nedprioriterer romantikken og ens partner, sier sexologen og fortsetter:- Hvis man tar telefonen mens man elsker, så kan jeg ikke forestille meg at det er snakk om et seriøst forhold, sier hun.Vivi Hollænder mener grunnen til at det er flest unge som har svart ja på spørsmålet, er at de oftere er mindre nærværende, og at parforholdene generelt ikke har samme følelsesmessig dybde som de forholdene man får senere i livet.Hun opplever også en tendens til at smarttelefoner, ipads og andre elektroniske dingser har stor innflytelse på danskenes kjærlighetsliv. Derfor overrasker det henne ikke at denne tendensen også har fått plass på soverommet.  - Det hører jeg mange historier om, og det kan drepe romantikken og et parforhold, sier hun og forteller at kvinner klager over menn som sitter for mye på PCen etter arbeidstid. Mennene klager på sin side, over at deres partner snakker for mye på telefonen, og er på sosiale medier som Facebook.