Hva er det første bilde som dukker opp i hodet ditt når noen snakker om introverte mennesker? Er det en innadvendt, stille og sky person som ikke setter pris på å være sosial? Det bildet kunne ikke vært mer feil, skriver oestrogen.dk.Sophia Dembling og Susan Cain er begge eksperter innenfor området, og sammen slår de fast at introverte er mye mer enn menneskesky einstøinger. Introverte kan også være morsomme, utadvendte og karismatiske. Forskjellen på introverte og ekstroverte er hvor de henter energien sin.- Mange introverte gjenkjenner seg best i Jungs teori om at introverte mennesker blir tømt for energi når de er sammen med mange mennesker. De har bruk for å lade opp alene og i stillhet, mens det for ekstroverte mennesker er omvendt, forteller Sophia Dembling.
Myte nummer 1: Alle introverte er sjenerteMyte nummer 2. Introverte er menneskesky3. Introverte er dårlige ledere og dårligere talere4. Introverte er typisk mere negative end ekstroverte
Det å være introvert og sjenert har ingen ting med hverandre å gjøre, fortæller Sophia Dembling. – Mange introverte er ikke sjenerte. De kan være selvsikre og avslappet sammen med andre mennesker, de har simpelthen bare bruk for mer tid alene for å hente inn energien igjen.Selv om introverte personer har bruk for mer alenetid, så er depå ingen måte mindre sosiale eller mer menneskesky enn andre. Men de kan ofte nyte å være sammen med andre mennesker på en annen måte enn ekstroverte.- Ofte vil introverte foretrekke en litt mer stille samtale i hjørnet fremfor å stå midt på dansegulvet som festens midtpunkt, forteller Dembling. Myten om at introverte mennesker synes det er vanskelig å uttrykke seg i store forsamlinger og lede andre mennesker, holder ikke vann.- Når det kommer til det å tale for større forsamlinger har de introverte ofte den ekstra fordelen at de helt naturlig fokuserer mye på fordypelse og forberedelse og derfor har tenkt tingene god igjennom før de stiller opp og snakker, sier Dembling. Fordi introverte nyter å være alene imellom tillegges de ofte negative og depressive trekk. Men det er tull, mener ekspertene.- Jeg tror myten har oppstått ved at noen ekstroverte personer bekymrer seg for oss introverte. For en ekstrovert vil for mye tid alene ofte resultere i en følelse av tristhet og kanskje depresjon, men slik er det ikke for introverte. Det er en ekstrovert reaksjon som blir tillagt de introverte, sier Dembling.