Dersom du søker opp forkortelsen "ASMR" på YouTube, vil du få treff på tusenvis av videoer. Men dersom du ikke vet hva ASMR er, er det ikke sikkert du vil forstå hva det er du egentlig ser.ASMR står for "Autonomous sensory meridian respons", og er mest kjent som "head tingles" eller hjerne-orgasme. Fenomenet har eksplodert på nettet.Den prikkende følelsen som skal kjennes i bakhodet og i nakken, blir utløst av spesielle lyder, som hvisking, tapping med fingrene mot et hardt underlag, eller av personer som utøver praktiske oppgaver på en sirilig måte.Høres det rart ut? ASMR er et kontroversielt fenomen. Det er ikke bevist at det har noen reell effekt, og det er slett ikke alle som opplever noen kiling i bakhodet ved å se på slike videoer. Ved medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo blir det beskrevet som et sjeldent, perifert og nokså omstridt fenomen som befinner seg helt i ytterkanten av hva det forskes på, skriver Aftenposten.Men de som publiserer ASMR-videoer på nettet får millioner på millioner av klikk, skriver independent.co.uk.