For første gang siden 1982 står Norden i sommer uten representanter i fotball-VM.Men et nordisk lag kan likevel vinne et stort mesterskap i sommer, når ConIFA World Cup går av stabelen i svenske Östersund 31. mai-8. juni.Her er Samelandslaget en av de store favorittene.- Det er en veldig spennende turnering for regioner/landslag som ikke får være med i VM. Vi har stor tro på at Samelandslaget kan gå hele veien, og har dem som favoritter sammen med Padania fra nord-Italia og Kurdistan, sier Daniel Vassbund fra Nordicbet.Det Betsson-eide spillselskapet er offisiell samarbeidspartner og sponsor for både turneringen og Samelandslaget.
Padania, som ryktes å komme med Mario Balotellis bror på laget, er favoritter til 2,85 i odds.Samelandslaget følger nærmest på 3,25 ganger innsatsen, foran Kurdistan som gir 3,50 i vinnerodds.De øvrige deltagerne i "det alternative fotball-VM" er Aramean Suryoye, Nagorno-Karabakh, County of Nice, Occitania, Abkhazia, South Ossetia, Tamil Eelam, Isle of Man og Darfur United.De 12 lagene er delt inn i fire grupper, der Samelandslaget møter Occitania og Abkhazia i gruppe C. Samelandslagets første kamp er 2. juni mot Abkhazia.