Nå koker det på Gardermoen. For denne uken er det lange køer. I snitt passerer 31.500 gjennom sikkerhetskontrollen daglig. Nå er antallet et sted mellom 40.000 og 43.000, og ventetidene for reisende med vanlige billetter er på opptil 20 minutter, skriver Finansavisen.I fast track er målet å ha køtider på under 3 minutter. Rundt klokken 7 tar det noe lenger tid, men en time senere er det fullstendig køfritt.
Siden slutten av mars har Norwegian et tilbud man må ha vært i middagsselskap for å ha fått med seg. Det er nemlig mulig å ta snarveien gjennom fast track. Mellom klokken fem og åtte denne morgenen har ti Norwegian-passasjerer betalt 75 kroner for å unngå de lange køene noen meter unna.På spørsmål om de skal sette opp prisen, forteller han at Norwegian ikke vurderer dette, men snarere ønsker at alle skal ha mulighet for å benytte fast track på Gardermoen.Hele saken stod på trykk i helgens Finansavisen!
- Det som er helt strålende med vår modell, er at hvem som helst kan benytte seg av fast track, uavhengig av om de har fullpris- eller lavprisbilletter, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Finansavisen.- Hvis alle passasjerene bruker 75 kroner for å få tilgang til hurtigkøen, blir den jo ikke særlig hurtig…- Da blir det kortere kø i de vanlige sikkerhetskontrollene, parerer Sandaker-Nielsen.Det er ikke nødvendig å kjøpe tilgang til fast track når du kjøper billett. En voucher som gir tilgang forbi køen, kan også kjøpes hos billettkontoret til Norwegian på Gardermoen. Finansavisen blir fortalt at flere velger å gjøre dette når køene slanger seg rundt i terminalbygget og bort til rulletrappen.