- Norske foreldre syr puter under armene på barna sine og tar dem med på hytta og lange utenlandsturer når de heller burde vært hjemme og jobbet, sier Madsen til.Hun mener god råd og økonomisk velstand har ført til at mange foreldre er mer opptatt av nye opplevelser og samvær med venner og familie enn barnas karriere og framtid. Mange foreldre gjør dermed barna sine en stor bjørnetjeneste, mener Virke-direktøren.- Mange unge får det de trenger av foreldrene og er ikke avhengige av selv å tjene penger mens de er under utdanning. Foreldrene, på sin side, mener det er viktig at barna skal ha helt fri når de har fri fra skole og studier. Det mener jeg er feil, sier MadsenIfølge Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse har det vært en synkende yrkesaktivitet blant norsk ungdom det siste året. Andelen unge som kombinerer deltidsarbeid og utdanning, sank fra 58 til 54 prosent fra første kvartal 2013 til samme periode i år. (©NTB)