Jubel i Brasil etter seieren i åpningskampen

Jubelen brøt løs over hele Brasil etter seieren over Kroatia i VMs åpningskamp.

In this Monday, April 28, 2014 photo, the Castelao stadium is reflected in a large puddle of water caused by heavy rains in Fortaleza, Brazil. Castelao will host matches during the 2014 World Cup soccer tournament. (AP Photo/Felipe Dana)
Kultur

Millioner av fotballfans kledd i gult, grønt og blått feiret seieren natt til fredag norsk tid.Stillheten senket seg brått noen timer tidligere da Kroatia gikk opp i ledelsen etter et brasiliansk selvmål. Men så snart laget begynte å sette ballen i riktig mål, ble store og små brasilianske byer fylt av lyden av trommer, blåseinstrumenter og fyrverkeri.Politifolk og soldater var utplassert mange steder for å sørge for ro og orden. Og torsdag var det voldelige sammenstøt mellom politifolk og demonstranter i Sao Paulo, hvor åpningskampen ble spilt.Demonstrantene protesterer mot de enorme pengesummene som er brukt på VM i et land med mye fattigdom og store sosiale problemer. Arrangørene håper gode resultater på banen vil få folk til å glemme misnøyen.– Til tross for all kontroversen er dette VM, og vi er brasilianere. Vi må glemme alt det der nå og juble, sa fotballtilhengeren Natia Souza i sentrum av Sao Paulo etter kampen. (©NTB)

Nyheter
Kultur