Med 15 restauranter og en omsetning på over 300 millioner er Bjørn Tore Furset Oslos - og Norges - restaurantkonge. I løpet av fjoråret åpnet han Ullevål Restaurantdrift, Ingierstrand Bad Restaurant, Karlsborg Spiseforretning og Festningen Restaurant.- Jeg sa at fjoråret ville bli et konsolideringsår, men slik ble det ikke, sier Furset til Finansavisen.For konsernets omsetning økte med nærmere 30 prosent til 303 millioner kroner i fjor. Både driftsresultatet og resultat før skatt endte på 12,2 millioner kroner.- Nyåpningene bidro kraftig til veksten, men vi hadde likevel en vekst på 5-6 prosent på sammenlignbare restauranter. Det var kun restaurantene i Operaen som hadde en liten tilbakegang i fjor, mens Lofoten sto på stedet hvil, sier Furset til Finansavisen.Ifølge Finansavisen var Lofoten den restauranten som tjente mest i fjor (2,5 millioner kroner). Samlet sett nådde restaurantgrupperingen et resultat på 12,2 millioner kroner før skatt. Det er en økning på nesten 10 millioner fra 2012.
- Er det noen av restaurantene som går med tap?
- Ja, Havsmak har tapt penger i noen år, og vil nok tape noen hundre tusen også i år. Det er et godt konsept, men omsetninger er for lav. Beliggenheten er nok heller ikke optimal. Vi har veldig lyst til å få det til med Havsmak, så vi nekter å gi oss, avslutter Furset.