Går konkurs med pappaperm

– Det er ingenting jeg heller vil enn å være hjemme i 14 uker med datteren min, men da går selskapet garantert konkurs og fire mann må på NAV, sier Alexander Aspheim.

Publisert 9. juli 2014 kl. 08.16
Oppdatert 9. juli 2014 klokken 10.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
På Skøyen i Oslo sitter Alexander Aspheim (29) og svetter. Det er ikke bare sommervarmen som gjør at det koker i toppen. I 2008 kjøpte han opp konkursboet etter sin fars parkettfirma. Siden har han drevet selskapet Parkettstudio med stigende omsetning og mindre overskudd, skriver Finansavisen.Aspheim er daglig leder i det lille firmaet.I fjor omsatte firmaet på fem mann for 7,5 millioner kroner. På slutten av året ble han pappa til en liten jente. Nå er permisjonen Aspheims samboer på vei til å gå ut. De siste 14 ukene av permisjonen må Alexander Aspheim ta ut.
Kan like godt legge ned- Reglene sier at jeg må ta de siste ukene. Hvis ikke må vi si dem fra oss, men hvem vil si ifra seg det. Det er ingenting jeg heller vil enn å være hjemme i 14 uker med datteren min.Å snakke med NAV har de allerede forsøkt.
- Hvis jeg må ta 14 ukers permisjon vil firmaet gå konkurs. Ihvertfall vil vi miste alt vi har bygget opp de siste fem årene, og da er jo motivasjonen min helt borte, sier Aspheim til Finansavisen.- Men jeg har nå en gang har tatt denne avgjørelsen om å drive eget firma, kan jeg ikke være borte i 14 uker. Da er det like godt at jeg legger ned hele firmaet før jeg går ut i permisjon, og ber alle ansatte om å gå og søke penger på NAV, sier han.- Da fruen var hos NAV for å be om søknadsskjema for å overføre permisjon, sa de bak skranken at hun gjerne måtte fylle ut, men at svaret ville bli negativt. Det var før hun hadde snakket med dem. Selv saksbehandleren sa at resultatet ville bli negativt før søknaden var behandlet, sier Aspheim til Finansavisen.