Ifølge undersøkelsen som er gjort av Ipsos MMI på vegne av Dagbladet, svarer bare 19 prosent av gifte og samboende at de har inngått en samlivsavtale som regulerer eiendelene ved et eventuelt brudd.Hele 80 prosent av gifte og samboende mangler dette, skiver Dagbladet.- Dette er høye tall. Flere burde se nødvendigheten av slike avtaler. Samtidig er det ikke overraskende, sier Randi Birgitte Bull, partner og advokat i Bull & Co til avisen.Elsbeth Bergland i Hjort, peker på den høye andelen av gifte uten ektepakt.- mange kjenner nok til at det er et regelverk, men at så få har inngått ektepakt, forteller meg at de ikke vet hva regelverket er, sier hun.- Dette er jo noe av det viktigste i livet - altså å vite hvordan livet ditt reguleres gjennom et samliv. De som ikke vet dette, kan få seg en stor overraskelse ved samlivsbrudd, sier Bergsland og minner om at et oppgjør som bringes for retten kan komme til å koste mange hundre tusener.