Han omtales som kapteinen uten kapteinsbind. I skyggen av Lionel Messi er han mannen som motiverer lagkameratene, sjefen på banen som aldri viker i duellene. Så mye ønsker Mascherano VM-trofeet.– La meg nyte dette litt. Vet dere hvor lenge jeg har ventet på dette? Det er min første gang, og trolig den eneste, sa han da han torsdag fikk spørsmål om søndagens finale mot Tyskland på mektige Maracanã.30-åringen er den fødte leder, noe han igjen viste i semifinalen mot Nederland. Den vant argentinerne på straffer etter 120 målløse minutter.
Den lille sjefen– Revnet anus
– I dag. I dag blir du helten. Er det forstått, sa Mascherano til keeper Sergio Romero før den nervepirrende straffesparkkonkurransen.Keeperen forsto. Han levde opp til kravet fra den rutinerte midtbanespilleren og reddet to nederlandske skudd.– Jeg er lei av å ta imot dritt, sa Mascherano til lagkameratene før kvartfinalen mot Belgia. De siste års svake verdensmesterskap har gått inn på Barcelona-proffen. Han ser det som sitt personlige oppdrag endelig å få nasjonen til å lykkes.Både på og utenfor banen er han den perfekte partner for superstjernen Lionel Messi. De utfyller hverandre. Mens Messi bidrar med magi og gnist på gresset, er Mascherano mannen som sørger for at lagkameratene alltid er motiverte.Kanskje er det ikke så rart at han kalles «El Jefecito», den lille sjefen. Da fotballegenden Diego Maradona ble landslagssjef i 2008, gjorde han Mascherano til kaptein og kunngjorde at hans Argentina-lag ville bestå av «Mascherano og ti andre gutter».Sommeren 2011, da Alejandro Sabella ble trener, var det Messis tur til å overta kapteinsansvaret. Vanskelig å unngå med en mann som hadde vunnet Gullballen to ganger på rad og deretter sikret to nye.Men når det kommer til innsats, står ikke Javier Mascherano tilbake for noen. Derfor ble det også noen ærlige og sterke ord til reporterne etter de mange susende taklingene mot Nederland.– Jeg revnet anus. Derfor har jeg smerter. Jeg mener ikke å være uhøflig, men hva vil du jeg skal si, sa han og skapte naturlig nok jubel i sosiale medier.Han er ikke som alle andre, Javier Mascherano.Søndag kan han skille seg ut også som vinner av fotball-VM. Dersom han og lagkameratene makter å stanse et tysk stjernelag som scoret sju ganger mot Brasil i semifinalen. (©NTB)