Politiet hevder at han snek seg ut bakdøren for å unngå å bli pågrepet. Det skjedde etter at en dommer besluttet at Whelan og ti andre mistenkte skulle varetektsfengsles.– Engelskmannen flyktet via hotellets bakdør og regnes som rømling. Vi så ham på opptak fra sikkerhetskameraene. Han hadde hastverk, sa Fabio Barucke, som leder etterforskningen.Politiet kom til hotellet en time etter at Whelan forsvant.Whelan er direktør i det sveitsiske billett- og arrangementsselskapet Match Services, som er en offisiell FIFA-partner. Han er mistenkt for å være involvert i svartebørssalg av billetter. Det er en forbrytelse i Brasil å selge billetter for mer enn pålydende pris, og det er også i strid med FIFAs regler.Selv benekter Whelan å ha gjort noe ulovlig. Han støttes av Match Services, som mener at brasiliansk politi ikke forstår hvordan salg av luksusbillettpakker foregår.Whelan ble pågrepet på hotellet sitt mandag, noe som fikk store nyhetsoppslag, men ble satt fri dagen etter. Passet hans ble beslaglagt av myndighetene.Onsdag ble Whelan og 11 andre siktet i saken, og statsadvokaten begjærte varetektsfengsling av alle unntatt en som samarbeider med etterforskerne.De mistenkte kan bli tiltalt for deltakelse i organisert kriminalitet, ulovlig billettsalg, korrupsjon, hvitvasking og skattesvindel. Ti av dem er nå fengslet. Unntakene er Whelan og den mistenkte som samarbeider.Statsadvokat Marcos Kac er redd for at Whelan skaffet seg nytt pass før det ble utstedt arrestordre. (©NTB)