Akkurat nå er "strandeksperten", svenske Tomas Strand, i Norge, skriver VG og peker på at han allerede har gjort seg opp en formening om hvilke strender som er blant Norges aller beste.Strand viser til Sandsfjorden, lengst nord i Norge, i Berlevåg.- Jeg tror aldri jeg har sett noe vakrere, sier Strand.Han sier at de norske strendene generelt ikke er så veldig lange, men at flere er veldig fine.- Det er klart strendene i Nord-Norge som er penest. Kombinasjonen naturopplevelser og få besøkende gjorde strandopplevelsene der helt fantastiske, sier Strand.Han trekker også frem stranden Bleik på Andøya og Flakstad i Lofoten som favoritter.Hamresanden i Kristiansand får derimot stryk.- Den var ikke bra i det hele tatt. Grov strand og veldig smal. Dessuten var flyplassen like ved, sier svensken til VG.