Trøim kan stikke hull på Vålerenga-redning

Hvis Vålerenga får solgt gullkalven VidarÖrn Kjartansson, stikker Tor Olav Trøim trolig av med mesteparten. Da blir det lite igjen til kriserammede VIF.

Publisert 12. juli 2014 kl. 09.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
Vålerenga - Foto: AP
Over helgen må Vålerenga stable på bena 6,2 millioner kroner, og ut året mangler klubben 17 millioner. Beløpet ble redusert fra 22 millioner etter en vellykket innsamlingsaksjon, hvor 2,5 millioner kroner ble samlet inn og Tor Olav Trøim bidro med like mye, skriver Finansavisen.
Et salg av den islandske toppscoreren Vidar Örn Kjartansson er av mange blitt lansert som redningen for det kriserammede Oslo-laget.Splitt med TrøimEtter det Finansavisen kjenner til skal Trøim har sikret seg mesteparten av salgsinntektene, mens ryktene på nettfora tilsier 75 prosent.Les mer i lørdagens utgave av Finansavisen!
Ryktene vil derimot ha det til at en eventuell salgssum ikke vil tilfalle klubben i sin helhet. Det var nemlig klubbens rike onkel, Tor Olav Trøim, som hentet 24-åringen til klubben, skriver Finansavisen.Daglig leder Stig-Ove Sandnes forteller at en klubb innenfor fotballforbundets regelverk kan selge videresalgsrettighetene for en spiller videre til en investor. Det er dette som har skjedd i tilfellet med Kjartansson.- Vi har en avtale om at Trøim skal ha tilbake en splitt om vi solgte. Hva den splitten er på har vi ikke sagt noe om, forteller Sandnes til Finansavisen.Dette gjør situasjonen enda mørkere for Oslo-klubben. Spørsmålet er om Trøim, klubbens rike onkel, kommer klubben til unnsetning nok en gang.