I det 113. minutt av en til da målløs finale tok han ned André Schürrles innlegg med brystet ved nærmeste hjørne av 5-meteren, kastet seg rundt og sendte en utakbar volley i mål bak Sergio Romero.For første gang er et europeisk lag blitt verdensmester på amerikansk jord, og det skjedde i en minneverdig finale der Argentina var med for fullt hele tiden. Som i en helt annerledes VM-finale mot tyskere i 1990 måtte laget gå målløst og skuffet av banen.– Dette har ikke vært et lett år for meg, og ingen lett turnering. Dette er som en drøm. Jeg er veldig stolt av laget og alt vi har gjort her i Brasil. Jeg synes vi fortjener trofeet, sa Götze.Tyskland måtte gjøre et bytte før avspark da Sami Khedira ble skadd under oppvarming. De to neste byttene vil leve i tysk fotballhistorie.Schürrle, uten en kamp fra start, scoret tre mål som innbytter på veien mot VM-gull. Søndag bidro han med et målgivende innlegg. Götze var eneste av de sju Bayern München-spillerne i troppen som ikke startet finalen. Han erstattet tidenes VM-toppscorer Miroslav Klose rett før slutt i ordinær tid. Publikum på Maracanã takket av Klose med rørende applaus, og visste ikke at de samtidig klappet matchvinneren på banen.