Carlsen ferdigspilt i sjakk-OL

Magnus Carlsen står over siste dag av sjakk-OL, melder VG. Han trekker seg for å få hvile.

Magnus Carlsen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix.
Kultur

Norges førstelag må dermed klare seg uten sin lederstjerne under den ellevte og siste OL-runden torsdag.– Magnus spiller ikke flere OL-kamper. Han ville fått en motstander på et svakt lag fra Malaysia med rating rundt 2300. Det ville vært som om Barcelona skulle møtt Sandefjord i fotball, sier manager Espen Agdestein til VG.Carlsen slet og tapte for kroatiske Ivan Saric onsdag. Det var den norske verdensmesterens annet tap i OL-turneringen. Med hvite brikker røk han lørdag svært overraskende for tyske Arkadij Naiditsch.– Magnus var sliten etter kampen mot Saric, men han er fin nå. Han kommer seg fort, forteller Agdestein.Carlsen reiser 24. august til St. Louis for å spille i Sinquefield Cup. (©NTB)