Derfor bør du ikke bli mellomleder

Mellomledere skal sørge for at kollegene har det bra. Men ingen bryr seg om hvordan de har det, viser en ny undersøkelse.

Kvinnelig sjef - Foto - Scanpix
Kultur

Det kan være mange gode grunner til å ikke bli mellomleder, skriver buisness.dk. En av dem er at mellomledere blir vurdert etter hvor flinke de er til å ta vare på medarbeiderne. Men det er ingen som bekymrer seg om hvordan mellomlederne har det.Det viser en ny dansk undersøkelse. I den kan man lese at mange vanlige ansatte opplever at deres nærmeste leder i stor grad prøver å sikre balanse i arbeidslivet deres. Men de som selv er ledere opplever det motsatte fra sine sjefer. Seniorforsker Helle Holt fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, mener at motsetningen er tankevekkende:- Det bekrefter at mellomledere er en slags gatekeeper overfor egne medarbeidere, sier hun.- Det er bare ingen som beskytter mellomlederne mot kravene overfra. Jo mer hensyn mellomlederne tar til medarbeiderne, desto mer kommer de selv til å måtte oppfylle toppledelsens krav.