Én av to kvinner vil under kniven for å forbedre utseendet

Plastisk kirurgi har blitt mer akseptert, mener ekspertene.

Noen hemmes av komplekser, mens andre bare ønsker å se bedre ut. Ifølge rapporten "Norgesmammaen 2013", utgitt av nettstedet Familieprat.no, ønsker annenhver mor i Norge å få utført en plastisk operasjon, skriver VG.- Dette er veldig mange, og det er all grunn til å tro at det er enda flere i dag. Vi fant også at at de som ønsket å legge seg under kniven hadde flere psykiske problemer enn de som var fornøyde med kroppen sin. Dette kan tyde på at om man har problemer i livet generelt, så synes det i vår tid at mange tror det vil løse seg ved å endre på kroppen, sier prosjektleder Tore Sørlie, ved Universitetet i Tromsø til avisen.Ifølge Dr. Jarl Bunæs, er den mest markante utviklingen i plastisk kirurgi de siste ti årene, at det har blitt mer allment akseptert å endre på utseendet sitt.- Det kommer nok av at folk har mer kunnskap enn tidligere, sier Bunæs, som er en av landets første og fremste ansiktsplastikkirurger, ved Bunæs klinikken.


Les også