Fikk 18 millioner kroner for 500.000 mobiltelefoner

Miljødugnaden har sørget for 18 millioner kroner til norske idrettslag.

Foto: Nokia
Kultur

Telenors mobilreturkampanje «Brukt mobil – nye muligheter» har passert den magiske grensen på 500.000 resirkulerte mobiltelefoner.– Gamle mobiltelefoner utgjør faktisk potensielle ressurser, på flere måter.  For eksempel kan hele 90 prosent av en mobil gjenvinnes, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, i en melding.Mange av mobilene som blir levert inn er av så god kvalitet at de blir restaurert og videresolgt i Asia og Afrika.Norges største miljødugnad har spart miljøet for mange tusen tonn avfall og 18 millioner kroner har gått rett i klubbkassene til idrettslagene.– 18 millioner kroner til norsk idrett er ikke småtteri, det er ganske mange drakter, skistaver og drikkeflasker. Telenors returordning er med på å bygge idrettsklubber stein på stein. Det blir ikke olympiske gull uten ressurser til grasrota, sier Kjetil Jansrud, alpinist og ambassadør for Brukt mobil – nye muligheter. 

Nyheter
Næringsliv