Flyttet til nabokommunen - må betale dobbel avgift

Familien Olsen flyttet fra Gran til Søndre Land, og må nå betale dobbel kommunal avgift.

Norske kroner. Foto: Scanpix
Kultur

En oversikt fra SSB viser at kommunale avgifter i 2014 har gått opp med 3,4 prosent. Den viser også at innbyggerne i de ti dyreste kommunene betaler opp til 20 739 kroner, mens innbygerne i de ti billigste betaler ned til 6051 kroner, skriver VG.Søndre Land topper statistikken over landets dyreste kommuner. Her bor familien Olsen i en enebolig. De flyttet til kommunen for 14 år siden. I dag betaler en familie med gjennomsnittsbolig 20 739 kroner i kommunal avgift i Søndre Land. I Gran kommer de unna med 11 225.- Vi angrer ikke, men dobbel avgift irriterer, sier Trond Olsen til VG, og foreslår kommunesammenslåing som en mulig løsning.Det er Peter Batta i Huseiernes Landsforbund enig i.- Innbyggere i mange kommuner betaler tre ganger så mye som i andre. Jeg synes det er på tide å diskutere ett forhold til bpr det gjelder kommunesammenslåing, utover at innbyggerne kan få bedre tjenester. Og det e rat folk vil tjene på at de kommunale avgiftene kan gå ned. Mange kan halvere avgiftene hvis de går sammen med nabokommuner i et interkommunalt samarbeid. Det er så mye å effektivisere at.. at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, sier han til VG.Kommunalminister Jan Tore Sanner mener Batta har rett.- Det kan ligge en økonomisk gevinst for innbyggerne ved en kommunesammenslåing. Mer effektiv drift kan bidra til å kutte kostnadene og å gå ned avgiftene, sier han.

Nyheter
Personlig økonomi