For sen igjen? Gjør dette og rekk jobben

Er du av typen som alltid er forsinket til avtaler kan du dra nytte av disse tipsene.

Kvinne med klokke - Foto - Scanpix
Kultur

Forsinkelser blir gjerne oppfattet som noe folk gjør med vilje. Når noen kommer for sent, kan det virke både uhøflig og uryddig, skriver Avisen.dk.,Men virkeligheten er annerledes. Det påstår i hvert fall Diana DeLonzor, som er forfatter av boken «Never Be Late Again».Det er mange usynlige faktorer som spiller inn når folk kommer for sent. Mange overvurderer seg selv, og andre har arvet det fra foreldrene. DeLonzor mener imidlertid at hvis man følger disse enkle rådene, så vil man endre den dårlige vanen.1. Reflekter over rutinene dineMange har en tendens til å undervurdere den tiden det tar å børste tenner eller lage mat. Skriv ned hvor lang tid du tror du bruker på tingene, og ta deretter tiden på dem. Etterpå kan du sette opp et tidsregnskap.2. Forandring skjer i hodet - ikke bare i kroppenDet kan noen ganger være effektivt å endre sin oppfatning av punktlighet. Sett deg ned en dag når du har god tid. Skriv ned alle fordelene ved å komme til presis på et stykke papir. Kanskje vil det få deg til å virke mer ryddig på arbeidsplassen. Kanskje unngår man å skape konflikter med kollegaer. Skriv ned det som motiverer deg til å være punktlig, og husk på disse argumentene.3. Ventetid er en gaveMisliker du at andre kommer for sent? Ventetiden kan oppleves som bortkastet tid. Men DeLonzor oppfordrer deg til å vende irritasjonen til noe positivt. Å ha tid til overs gir det muligheten til å slenge føttene opp et kvarters tid og lese et magasin, eller ringe en venn.4. Rund oppoverFolk som kommer til tiden har en tendens til å regne i runde tall. Det tar 30 minutter på badet, en time å spise også videre. Folk som kommer for sent, har det med å regne presise tall. Det tar 23 minutter å sykle til jobb også videre. Faren er at hvis noe uforutsett oppstår kan du bruke ekstra tid du ikke hadde regnet med.5. Skift mønsterDårlige vaner et resultat av et dårlig adferdsmønster. For eksempel begår mange den feilen å skrive for mange ting på listen over ting som må gjøres. Prioriterer det mest nødvendige først, og plasser det mindre viktige til slutt.

Nyheter
Kultur